982 16 666 editor@tilt.work
Velg en side

Alligatorelven

av 08.04.22 10:25

Fem mennesker, fem moralske utfordringer. Hvem er mest umoralsk?

En kvinne som het Abigail var forelsket i en mann som het Gregory. Gregory bodde ved bredden av en elv. Abigail bodde på den motsatte bredden av den samme elven. Elven som skilte de to elskende vrimlet av farlige alligatorer. Abigail ønsket å krysse elven for å være sammen med Gregory. Dessverre hadde broen blitt vasket ut av en kraftig flom uken før. Så hun gikk for å be Sinbad, en elvebåtkaptein, om å ta henne over. Han sa at han ville gjøre det hvis hun samtykket til ligge med ham før reisen. Hun nektet umiddelbart og dro til en venn ved navn Ivan for å forklare situasjonen sin. Ivan ønsket ikke å blande seg inn i det hele tatt. Abigail følte at hennes eneste alternativ var å godta Sinbads vilkår. Sinbad oppfylte løftet sitt til Abigail og fraktet henne over elven til Gregory.

Da Abigail fortalte Gregory om sin amorøse eskapade for å krysse elven, skjøv Gregory henne til side med forakt. Hjertesyk og avvist, vendte Abigail seg til Slug med sin sorg. Slug, som følte med Abigail, oppsøkte Gregory og slo ham brutalt ned. Abigail ble overlykkelig da hun så Gregory få som han fortjente. Da solen gikk ned i horisonten, hørte folk Abigail le av Gregory.

Spørsmål 1

Hvilken person er verst i dine øyne?
 

Spørsmål 2

Hvilken person var minst ille?
 

Spørsmål 3

Hvordan var denne aktiviteten?
 

Spørsmål 4

Hva slags momenter var med i ditt resonnement?
  • Legg inn ditt eget svar
 

Refleksjonsspørsmål

  • Var etikk en del av beslutningen? Hvem av disse karakterene handlet etisk? Uetisk?
  • Hva slags informasjon ble ikke gitt som hadde vært nyttig for enklere å kunne ta en beslutning?
  • I hvilke situasjoner i ditt virkelige liv har du måttet ta raske beslutninger basert på begrenset informasjon? Hvordan kom du frem til disse beslutningene?