982 16 666 editor@tilt.work
Velg en side

Personvernerklæring for Tilt

av 17.06.21 14:22

Personvernbetingelser

Våre forpliktelser overfor deg

Du står i sentrum av alt vi gjør. Vår målsetting er at du alltid skal føle deg trygg og ha tillit til oss ved at vi håndterer personopplysningene dine med respekt og lar deg ha kontroll over dem.

Det er viktig at du vet hvilke personopplysninger Tilt Work as (her betegnet som «vi» eller «Tilt») samler inn om deg, og hvordan vi bruker dem.

Vi har gjort vårt beste for å forklare dette på en kortfattet og enkel måte. Ønsker du mer informasjon eller har spørsmål, kan du ta kontakt med oss på epostadressen privacy@tilt.work.

Hvis vi gjør større endringer av våre retningslinjer for personvern, vil vi gi deg beskjed. Om nødvendig vil vi også be om din godkjennelse.

Selskapets hovedkontor ligger i Oslo og vi er underlagt europeisk personvernlovgivning, inkludert personvernforordningen (GDPR). Du skal også vite at strategiske beslutninger om personvern i Selskapet treffes på ledernivå.

Hvordan og når gjelder personvernerklæringen?

Personvernerklæringen gjelder for alt vi gjør, dvs. alle forretningsprosesser i Selskapet og for alle Selskapets nettsteder. Den gir deg informasjon om hvordan behandling av personopplysninger skjer, formålet og virkemidlene for behandlingen av personopplysningene som innsamles. Tilt opptrer som behandlingsansvarlig. 

Med Personopplysninger mener vi opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller ip-adresse.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de reglene som gjelder. 

Vennligst ikke bruk Tilts nettsteder eller tjenester hvis du ikke samtykker i hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen.

Hvem behandler vi personopplysninger om?

Tilt behandler personopplysninger om medlemmer, kontaktpersoner hos medlemsbedrifter og deltakere på Selskapets aktiviteter. I tillegg behandler vi personopplysningene om personer som representerer mulige kunder, som f.eks tar kontakt med oss via Selskapets nettsteder eller andre kanaler. Hvordan vi behandler denne typen personopplysninger kan du lese mer om i den delen som omhandler Tilt som behandlingsansvarlig.

I denne personvernerklæringen omtaler vi personer som «personer» eller «deg».

Hvordan behandler Tilt personopplysninger som behandlingsansvarlig?

Når Tilt bestemmer formålet med og behandlingen av dine personopplysninger er Tilt å anse som behandlingsansvarlig. Dette inkluderer situasjoner der Selskapet samler inn personopplysninger i sammenheng med at du ønsker informasjon om medlemskap, at du er kontaktperson for en kunde eller når du er en bruker av våre tjenester.

Hvorfor vi behandler dine personopplysninger

Om kundekontakter og brukere

For å håndtere våre kunderelasjoner generelt, og for å oppfylle konkrete forpliktelser overfor kunder i henhold til tjenesteavtaler, trenger Selskapet å behandle personopplysninger om deg i din rolle som kundekontakt eller bruker av en tjeneste. Formålet med behandlingen av disse personopplysningene er:

a) Gjennomføre salgs- og kontraktsprosesser med kunder og mulige kunder

b) Gi kunder og mulige kunder tilbud om medlemskap, partnerskap ol.

c) Forbedre og utvikle kvaliteten, funksjonaliteten og brukeropplevelsen til produktene og tjenestene våre, samt på  Tilts nettsider

d) Oppdage, minimere og forhindre sikkerhetstrusler

e) Forebygge misbruk av våre produkter og tjenester

f) Behandle bestillinger, fakturering, betalinger og annen administrasjon

g) Kartlegge utviste interesser på Tilt-nettsteder for å kunne gi deg innhold du synes å ha interesse for, med effektiv mulighet for “opt out”

Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger i henhold til de ovenfor angitte formålene i bokstav a) til g) er i hovedsak at Tilt mener å ha en berettiget interesse i å behandle dine personopplysninger til disse formålene fra et forretningsmessig perspektiv, og fordi vi mener at dette ikke utgjør et inngrep i din rett til et personvern. Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger i henhold til formålet som er oppført i bokstav g) er ditt samtykke.

Hvilken informasjon vi har og hvor vi får den fra?

Generelt samler Tilt inn personopplysninger direkte fra deg eller din arbeidsgiver. Dette kan være en leder eller kollega. Dersom firmaet du jobber for har et bedriftsmedlemskap kan vi samle inn opplysninger om deg.

Vi bruker også informasjonskapsler og annen sporingsteknologi når du bruker Tilt nettsider og samhandler med oss per e-post for å optimalisere din opplevelse av våre nettsider. (Se nedenfor om våre automatiske datainnsamlingsverktøy for mer informasjon om hvordan disse teknologiene fungerer og dine rettigheter i denne sammenhengen.)

I noen tilfeller kan vi også samle inn informasjon om deg fra andre kilder som offentlige tilgjengelige kilder eller tredjeparts sosiale nettverk som f.eks LinkedIN eller proff.no etc. Tilt vil kunne kombinere personopplysninger om deg fra én datakilde med data som er hentet fra en annen kilde. Dette gir oss et mer komplett bilde av deg og det gir oss også mulighet til å betjene deg på en best mulig måte.

  • Når du blir medlem så samler vi inn opplysninger om deg som inkludere din kontakt- og faktureringsinformasjon. 
  • Når du deltar på en av Selskapets aktiviteter eller en venn/kollega av deg gir deg tilgang en av våre aktiviteter så samler vi inn opplysninger om deg. Dette er avhengig av aktiviteten du deltar på. På gratis/åpne aktiviteter vil kun din kontaktinformasjon registreres. På betalbare aktiviteter vil vi inkludere din kontakt- og faktureringsinformasjon.

I tillegg har vi tilgang til opplysninger som samles inn via tjenester tilknyttet våre nettsider. Pr i dag (april 2021) er disse tjenestene:

Vi oppfordrer deg til å holde deg ajour med disse tjenestenes egne personvernerklæringer.

Hvilke typer personopplysninger behandler vi?

Den typen personopplysninger som Tilt behandler om deg kan være:

For å oppfylle kontrakten vår med deg

Vi bruker informasjonen din når du inngår en kontrakt med oss (f.eks. for å bli medlem eller delta på en aktivitet) for å kunne:

  • behandle ordren din
  • ta betalt
  • gi deg kundestøtte.

Dvs, de grunnleggende kontaktopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-post. Økonomisk informasjon som f.eks fakturaadresse etc. Jobbinformasjon som arbeidsgiver, tittel, stilling, faglige preferanser og interesser. Tilbakemeldinger, kommentarer eller spørsmål fra deg om Tilt. 

I tillegg bilder eller video i forbindelse med deltakelse på våre aktiviteter (f.eks. innhold du har lastet opp).

For våre berettigede forretningsinteresser

  • For å utføre markedsundersøkelser og analyser som bidrar til å forbedre og tilpasse medlemstjenester, aktiviteter og andre tjenester.
  • For våre markedsføringsformål, med mindre ditt samtykke er nødvendig for slik markedsføring (se nedenfor).
  • For å sende deg e-poster eller SMS i tilknytning til kundeservice, inkl.påmeldingsbekreftelser og påminnelser om arrangementer.
  • For å sikre at våre og våre samarbeidspartneres aktiviteter utføres trygt og sikkert.
  • For å opprette en profil for deg som hjelper oss til å gi deg personlig tilpassede tjenester. For eksempel, hvis du melder deg på en aktivitet om personvern og du har gitt samtykke til markedsføringen vår, vil vi informere deg om andre personvernaktiviteter vi tror du kan være interessert i.

I tillegg, informasjon som angis av nettleseren din som for eksempel type nettleser eller konsoll, språk og adressen til nettstedet du kom fra, samt annen trafikkinformasjon som IP-adresse. Klikk og bevegelse på Tilts nettsider. Epost adferd, for eksempel hvilke e-poster fra Tilt du åpner når og hvordan. Andre personopplysninger i din profil som du fritt har oppgitt på tredjeparts sosiale nettverk som f.eks LinkedIn.

Som behandlingsansvarlig behandler ikke Tilt sensitive personopplysninger om deg.

Der du har gitt ditt samtykke

I noen tilfeller er behandlingsgrunnlaget for å kunne kontakte deg samtykkebasert. 

  • For å kontakte deg med informasjon om kommende aktiviteter eller tjenestene vi kan tilby – på e-post, på SMS eller via sosiale medieplattformer. 
  • For å levere personlig tilpasset reklame og markedskommunikasjon gjennom våre nettsider (se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon).

Du kan når som helst trekke tilbake slike samtykker.

Abonnement på epostlevert nyhetsbrev

Dersom du har meldt deg på et av tilt works nyhetsbrev vil du jevnlig (frekvens varierer fra produkt til produkt) få en epost med en eller flere artikler. Ukebrevet sendes ut ved hjelp av Mailchimp.

Listene med epostabonnenter vil aldri bli brukt til annet enn å sende deg nyhetsbrevet eller -brevene du har tegnet deg for.

Skulle du ønske å melde deg av eller slette din informasjon, er det mulig via lenker i hvert nyhetsbrev.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Dersom du bruker kontaktskjemaet for å sende oss forespørsler, mottar vi en mail med innholdet av din forespørsel. Disse dataene lagres på i en , men kan lagres i personlige epostsystemer hos mottaker.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg”, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Gjennom tilleggsfunksjoner i WordPress kan andre data samles inn. De viktigste her er det EU-baserte Advanced Ads og Google AdSense og Google Analytics.

Hvem deler vi dine personopplysninger med og hvorfor?

Innenfor Selskapet

Det er viktig for oss at vi gir best mulig kundeservice og totalopplevelse. I denne forbindelse kan koordinering på tvers av Selskapets enheter være nødvendig. For å få en fullstendig oversikt over og innsikt i hvilke kunder og kontaktpersoner som har forbindelser med de ulike enhetene, vil en enhet/avdeling derfor kunne dele dine personopplysninger med deler av Tilt men innenfor begrensningene som formålet bak innsamlingen av personopplysningene setter for bruken av disse.

Utenfor Selskapet 

Tilt kan også dele dine personlige data med eksterne tredjeparter i følgende sammenhenger:

Tilts partnere

Tilt kan dele dine personopplysninger med våre partnere i henhold til gjeldende personvernlovgivning. For eksempel dersom du ønsker elektronisk tilgang til abonnementer. I en slik situasjon kan Tilt dele dine personopplysninger for å kunne levere produktet eller tjenesten til Kunden.

Offentlige myndigheter

Politiet og andre myndigheter kan kreve utlevert personopplysninger fra Tilt. I slike situasjoner vil Tilt bare utlevere personopplysninger og data dersom det foreligger en rettskjennelse eller lignende om å gjøre det.

Organisatoriske endringer

I forbindelse med omorganisering av Tilt, vil den overtakende enheten kunne få tilgang til data som forvaltes av den aktuelle enheten, og dette kan i noen tilfeller omfatte personopplysninger.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg?

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Hva er dine rettigheter?

Grunnleggende rettigheter

Du har rettigheter vedrørende hvordan dine personopplysninger brukes, inkludert:

  • Retten til å motsette deg at vi behandler opplysningene dine.
  • Retten til å be om at opplysningene dine blir slettet eller at videre bruk av dem begrenses.
  • Retten til å be om en kopi av informasjonen vi har om deg.
  • Retten til å korrigere, endre eller oppdatere informasjonen du har gitt oss (hvis du har en konto hos oss, kan du også gjøre dette ved å logge inn og oppdatere informasjonen din).
  • Retten til å bestride alle typer automatiserte beslutninger vi tar om deg. En automatisert beslutning er en beslutning som tas uten menneskelig inngripen og som har juridiske konsekvenser som f.eks. kredittsjekk. Tilt bruker vanligvis ikke automatisert beslutningstaking, men om vi gjør det vil vi informere om det når slike beslutninger tas.

Bruk e-postadressen privacy@tilt.work for å ta kontakt med oss angående punktene i dette avsnittet.

Du har også rett til å sende inn en klage til Datatilsynet vedrørende vår behandling av personopplysningene dine.

Rett til å velge bort markedsføringskommunikasjon

Du har rett til å melde fra om at du ikke ønsker å motta markedsføring fra Tilt og kan gjøre dette ved enten å:

(a) Følg instruksjonene for reservasjon inkludert i markedsføringskommunikasjon

(b) Kontakte oss ved å sende en e-post til privacy@tilt.work

Vær oppmerksom på at selv om du velger ikke å motta markedsføringskommunikasjon fra Tilt, kan du likevel motta administrativ kommunikasjon som for eksempel bestillingsbekreftelser eller varsler som er nødvendige for medlemskap eller deltakelse på en av våre aktiviteter.

Hvordan beskytter og lagrer Tilt dine personopplysninger?

Slik beskytter vi personopplysningene dine

Tilt tar den tilliten du viser oss på alvor. Vi er opptatt av å hindre uautorisert tilgang til og videreformidling av personopplysninger. Vi skal sørge for at de personopplysningene vi behandler behandles konfidensielt, vi skal opprettholde integriteten til personopplysningene og sikre at de er tilgjengelige i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Som en del av forpliktelsene benytter vi tiltrekkelige organisatoriske, tekniske og fysiske prosedyrer og tiltak for å beskytte personopplysninger vi behandler, sett i lys av hvilken type informasjon og hvilken risiko du utsettes for ved et eventuelt avvik. Vi tror på å bygge en sterk forretningskultur der respekt for og bevissthet rundt personvern blant våre ansatte og ildsjeler er grunnleggende for å sikre lovlig behandling og beskyttelse av personopplysninger og data. 

Hvor lenge behandler vi dine personopplysninger?

Tilt behandler bare dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig for det formålet som kommuniseres til deg  i forbindelse med innsamlingen av personopplysningene, samtidig som vi tar hensyn til vårt behov for å kunne svare på spørsmål fra deg, løse tvister, samt overholde juridiske forpliktelser i henhold til gjeldende lover. Dette betyr at Tilt kan beholde dine personopplysninger i en rimelig periode etter din siste samhandling med oss.

Når personopplysningene vi har samlet inn ikke lenger er nødvendig for å oppfylle formålet bak at de ble samlet inn, sletter vi dem. Vi kan behandle data for statistiske formål, men i slike tilfeller vil data bli pseudonymisert eller anonymisert, da personopplysninger ikke er interessante i denne sammenheng.

Hvordan bruker Tilt underleverandører til å behandle personopplysninger?

Tilt bruker underleverandører til å behandle personopplysninger og kan i den forbindelse eksportere våre eller dine opplysninger til andre selskaper innenfor eller utenfor EU. Disse underleverandørene er vanligvis leverandører av skytjenester eller andre IT tjenester.

Du finner ytterligere informasjon om Tilt underleverandører i de tjenestespesifikke vilkårene eller i en egen databehandlingsavtale. 

Endringer i denne erklæringen

Dersom vi endrer personvernerklæringen legger vi ut den reviderte utgaven her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom erklæringen jevnlig. Dersom vi gjør vesentlige endringer i personvernerklæringen vår som vesentlig endrer vår personvernspraksis, kan vi også varsle deg på annen måte, for eksempel ved å sende ut en e-post eller legge inn et varsel på selskapets nettsider og/eller sosiale medier, før endringene trer i kraft.

Den siste oppdateringen av denne personvernerklæringen ble gjort 10. juni 2021.

Slik kontakter du oss

Vi vil gjerne høre din mening. Dersom du har kommentarer til eller spørsmål om personvernerklæringen vår eller andre spørsmål knyttet til personvern, ber vi deg kontakte oss på privacy@tilt.work.

Du kan også sende oss en skriftlig henvendelse via post til Tilt, v/privacy, Akersbakken 37b, 0172 Oslo.